O nama

by admin

Značenje reči PONOS je višeslojno, koliko god ona sama po sebi zvučala jednostavno i svima poznato. U vremenima koja su posledica sistematskog urušavanja svega onoga što predstavlja stub jednog društva – kulture, tradicije i pre svega intelektualne elite, reči poput ove mogu međutim vratiti svoje primarno značenje ukoliko joj pristupimo na pravi način.

Sa tim u vezi, magazin PONOS svoj prvi broj pokreće kao publikaciju uz Belgrade Prajd, verujući kako on promoviše upravo osećanje i potrebu da smo ponosni sami na sebe. Naš magazin podržava sve one koji se bore za prava LGBT+ zajednice jer je i sam odatle potekao, ali i one koji se bore za prava svih drugih manjinskih ili ugroženih grupa i zajednica.

Veza između PONOS-a i Prajda je takođe višeslojna, ali Prajd je jednom godišnje. Takav je za sve one koji nisu LGBT+ ili se ne bore za prava ovih osoba. Nekima je on trn u oku, za druge senzacionalizam u dosadnoj svakodnevici, a većini samo zabava. Za aktiviste i ljude iz zajednice Prajd je svakog dana i on znači biti ponosan na sebe i biti ponosan na druge ljude oko sebe; na ljude u zajednici, na ljude van zajednice, na sve one koji utiču na pozitivne promene, in general…

Iz te tačke polazi i naš PONOS!